Målet mitt er å skape glade babyer gjennom massasje, men selvfølgelig ligger ikke alle babyer der og kurrer mens du kjærlig utfører spedbarnsmassasjeteknikker på dem. Fra å kjøre klasser og undervise hundrevis av foreldre og babyer er det slett ikke uvanlig at babyer hyler indignert ved første tegn på massasje, og det verste du kan gjøre er å bite tennene sammen og fortsette – du risikerer å skape en negativ assosiasjon i deres sinn. Så jeg har skrevet denne korte artikkelen for å hjelpe de mødrene med babyer som ikke liker å bli massert.

Så hvorfor bry seg? Sikkert hvis babyen ikke liker det, bare ikke gjør det? Vel, det er selvfølgelig et alternativ, men når du vurderer alle de fantastiske fordelene med spedbarnsmassasje er det verdt å prøve noen av ideene som er diskutert her.

Tips #1 Lag god stemning

Tenk på miljøet og babyen din. Er det varmt, rolig, stille? En følsom baby som blir kledd av i en trekkfull kirkesal med seks andre babyer når de er vant til stille, fredelige dager hjemme bare dere to, vil sannsynligvis protestere. Noen babyer elsker den sosiale interaksjonen ved å være sammen med andre babyer, og være i et nytt, simulerende miljø, og noen gjør det ikke. Tenk på hvilken baby du er og sett scenen deretter. Velg en mindre klasse, i varmere omgivelser, eller få en DVD eller last ned og øv hjemme.

Tips #2 Kle deg (og kle av deg) klokt

Hvis du skal på time, eller gjøre rutinen hjemme, kle babyen din i løse, komfortable klær. Sovedresser er ideelle. Å dra og dra klær av en baby kan være litt stressende for dem, så gjør ting så enkelt som mulig for dere begge. Kle av dem sakte og forsiktig, med massevis av positiv oppmuntring for å få dem til å føle seg glade og komfortable. Et stort problem med små babyer er at de føler seg usikre når de er nakne (ikke vi alle?!), så husk dette. Legg en muslin eller et teppe over de delene av kroppen som ikke blir massert. Dette forhindrer at de blir kalde og øker følelsen av trygghet, så med mindre babyen din er en som elsker å være naken når som helst (min var, og ærlig talt fortsatt er det), er dette en god strategi.

Tenk på dine egne massasjer (du husker dem riktig? For lenge, lenge siden…) og hvordan du blir drapert med håndklær og bare delen du får massert er utsatt. For nyfødte er temperaturregulering veldig viktig så jeg vil anbefale å massere i hjemmet de første ukene. For babyen som nekter å kle seg glad av seg, eller forelderen som ønsker å massere uten å bli involvert i olje (for eksempel mens du er ute og reiser) er det deilig å massere gjennom klærne. Enkeltlag er best og skånsom utslag på rygg og ben, mens hjelp oppreist til skulderen er veldig beroligende og beroligende – jeg forestiller meg at du gjør dette naturlig uansett, så du trener allerede babymassasje hver dag! Hvis de ikke er fornøyde med å ligge flatt på gulvet, sitt med ryggen støttet og la dem ligge på knærne, på den måten kan de se deg bedre også.

Tips #3 Timing er alt

Tiden på dagen du masserer er viktig, men jeg kan ikke fortelle deg den beste tiden for deg. Dette er et av de vanligste spørsmålene jeg får, men det er så individuelt for hver babys rutine, men mitt råd er alltid dette: Massasje når babyen din er lykkeligste. Hver baby har en god periode på dagen – noen er midt på morgenen, noen midt på ettermiddagen og noen rundt leggetid. Den vanlige konsensus har ofte vært å gjøre massasje til en del av sengetidsrutinen, og jeg vil støtte det, men ikke hvis babyen din skriker sulten og utslitt når badet er ferdig. Det er ikke tiden for å starte massasje.

Kvelder kan også ofte være en manisk tid, med partnere som kommer hjem og pisker babyen opp i vanvidd, eller eldre søsken som vil ha sin del av oppmerksomheten din, eller folk å mate (noen ganger til og med deg selv) og så videre. Så i noen tilfeller virker det galskap å prøve å “massere babyen i 20 minutter” inn i denne tiden når dere har sittet hele morgenen og bare sett på Jeremy Kyle og spist kokeplater (bare meg da?). Jeg har funnet ut fra tilbakemeldingene fra mødrene mine på timene at massasje om morgenen fører til bedre kvalitet på dagsluren den dagen og bedre søvn den kvelden. Også hvis du masserer for kolikk, er midt på morgenen en rolig, stille tid, og massering ser ut til å ha en positiv effekt på kveldens kolikktid. Så lag positive assosiasjoner og massasje når dere begge er på ditt beste.

Tips 4. Pass inn i timeplanen din, ikke omvendt

Et annet poeng jeg bør gjøre her er at du ikke skal føle at du må sitte og utføre en hel 20-minutters rutine hver dag – jeg er sikker på at du har nok å bekymre deg for uten å føle skyld for at du ikke har gjort massasje også! Prøv å passe inn en full massasje et par ganger i uken, ja, det er flott, men vær også kreativ, og pass inn i rutinen din, ikke omvendt. Jeg brenner for å massere føttene (siden jeg er utdannet soneterapeut) så jeg vil anbefale å massere føttene hver dag, og et godt tidspunkt å gjøre dette på er under bleieskift (og det er nok av dem om dagen) og når de har et lite kick.

Tips # 5 Vær glad 🙂

Hvis du har en baby som ikke er så glad i å bli massert, kan det være lett å føle seg anspent før start, spesielt i en gruppesituasjon. Babyen din vil fange opp dette gjennom kroppsspråket ditt og sin egen sjette sans! Strekk ut, gjør deg komfortabel og slapp av før du starter. Sørg for at du har alt for hånden (olje, våtservietter, håndkle). hold øyekontakt og smil! Hvis du konsentrerer deg hardt og ser på hendene i stedet for på dem, kan de bli litt bekymret. Øyekontakt, smil og synge dumme sanger hjelper!

Jeg håper ovenstående hjelper hvis du har en baby som ikke er så glad i å bli massert. Du kan også finne ut at etter hvert som tiden går, er forskjellige trekk foretrukket og mislikt, så det er viktig å prøve igjen om noen uker og se om ting har endret seg. Nyt babyen din!