Vi vet alle at massasje føles bra, og de fleste av oss vet at tantrisk massasje føles enda bedre, men er det noen helsemessige fordeler med tantrisk massasje?

Det korte svaret er “ja,” den tantriske massasjen kommer med mange helsemessige fordeler for menn og kvinner og er en av grunnene til dens økende popularitet. Under de tantriske massasjeøktene er det ingen “begrensede soner”, som i tradisjonell vestlig massasje, derfor er det ikke bare forventet å oppnå seksuell nytelse, men også velkommen. Selv om orgasme ikke er hovedmålet, får mottakeren sansene våkne og seksuell energi kanalisert på best mulig måte. En god og perfekt gitt tantrisk massasje forbedrer blodsirkulasjonen, hjelper menn og kvinner som lider av høyt blodtrykk, og resulterer i stressreduksjon.

Denne eldgamle kunsten er også en av de beste formene for avslapning, som fører til god søvn; sex er naturens beste “sovepille”, men kombinert med den intime berøringen av en partner eller mild terapeut, multipliseres dens krefter. Studier har vist at personer med søvnforstyrrelser har stor nytte av massasjeøkter og rapporterer om sunnere søvnmønstre etter bare noen få av dem.

En annen gruppe helsefordeler med tantrisk massasje er knyttet til levetid – menn som har regelmessig sex kan leve opptil ti år lenger og er også langt sunnere enn jevnaldrende, som bare har sex en gang i måneden eller sjeldnere. De store fordelene med sex er bevist utover tvil og forklart av hormonfrigjøringen, som skjer under og etter en orgasme. Disse hormonene får oss ikke bare til å føle oss lykkelige, men frigjøringen deres spiller en viktig rolle for helsen vår og bidrar til muskel-, bein- og hårvekst.

Andre direkte Tantra massasje helsefordeler er å senke kolesterolet og forbedre forholdet mellom gode og dårlige kolesterol, noe som i stor grad reduserer risikoen for hjerteinfarkt. Menn som mottar tantramassasje regelmessig har også en enorm fordel siden de er langt mindre sannsynlighet for å lide av godartet prostatahyperplasi, og dette er en helsetilstand som rammer omtrent halvparten av alle menn som er 60 år eller eldre, og som kan ha alvorlig innvirkning på deres livskvalitet. Regelmessig sex og regelmessig utløsning har vist seg å forhindre at prostata forstørres og forårsaker alle tegn og symptomer som BPH kommer med.

Den mentale helsen til de tantriske tilhengerne styrkes også med tiden, og de er mindre sannsynlige for å oppleve angstanfall eller ha høyere stressnivåer. Dette fører igjen til høyere livskvalitet, bedre arbeidsprestasjoner, sunnere relasjoner og større tilfredsstillelse. Dette er direkte fordel av de sensuelle massasjeøktene og intimiteten mellom giveren og mottakeren.

Dette er bare en liten liste over mulige helsefordeler med tantrisk massasje, og det er liten overraskelse at tusenvis av menn og kvinner ønsker å lære mer om denne fantastiske og eldgamle kunsten!