Sportsmassasje er en svært viktig del i enhver idrettsutøvers treningsprogram ved siden av oppvarming og nedkjøling. Gjennom massasje kan oppbygningen av generelle smerter og smerter fjernes, noe de fleste idrettsutøvere normalt ser ut til å akseptere. Terapeuten kan bruke hendene til å utforske vevet, finne disse problemene og håndtere dem deretter.

Det vil ikke bare bidra til å forbedre ytelse og utholdenhet, men også forhindre skader og tap av leddmobilitet på potensielle problemsteder. Sportsmassasjeterapien lindrer muskelstress og spenninger, lindrer hevelser, drenerer ut tretthet, fremmer fleksibilitet og forhindrer skader.

Etter det innledende inflammatoriske stadiet er idrettsmassasjeterapi en suveren behandlingsform rett og slett fordi den fungerer med kroppens egne helbredelsesprosesser. Forbedring av sirkulasjon og manipulering av det skadde vevet vil resultere i omstilling av arrvev og en mye raskere tilbakevending til aktivitet.

Sportsmassasjen har en annen teknikk enn andre massasjer avhengig av utøverens behov, teknikken kan innebære en blanding av svensk massasje og shiatsu.

Tre hovedslag som brukes i idrettsmassasje er:

Effleurage: Glidende slag med håndflatene, fingertuppene og tomlene vanligvis utført i begynnelsen og slutten av en idrettsmassasjeøkt.

Petrissage: eltebevegelser med hender, tomler og fingre brukt på dypere vev for å indusere avslapning, strekke muskelfibre og mobilisere væske.

Friksjon: Sirkulært trykk med håndflatene, tomlene og fingrene. Brukes primært for utforskende formål eller for dypere og mer smertefulle bevegelser, dette slaget bryter ned lesjoner og nylig arrvev og skiller muskelfibre. Friksjon bør kun brukes i korte perioder da lengre perioder kan forårsake irritasjon og betennelse.

Sportsmassasje er relativt trygt. Kontraindikasjonene for idrettsmassasje er personen med den nåværende tilstanden: kreft, åreknuter, trombose, svulster, infeksjon hudsykdom, åpne sår, muskelrifter, brannskader, etc. Hvis du ikke er helt sikker, ta en konsultasjon med din personlige utøver.