Mange mennesker vil sitte i en komfortabel stol i flere timer av gangen for å lese en bok, se på TV eller bare slappe av. Men hvis du sitter i en massasjestol så lenge er det veldig viktig at du ikke har massasje så lenge. Nesten alle eksperter på rygg- og massasjestoler sier at du ikke bør bruke massasjeprogrammene i en massasjestol i mer enn 15 minutter av gangen, og etter at du har brukt massasjen sier de at det er best å reise seg, bevege seg rundt, til og med gå. for en kort spasertur for å fullt ut nyte fordelene med massasjestolen.

Ulike massasjestoler

Massasjestoler har krysset grensen fra å være enkle vibrerende stoler til å bli fullverdige terapeutiske medisinske enheter. Riktig brukt gir de en veldig dyp ryggmassasje som, hvis den brukes for mye, kan få blåmerker, betennelse og skade muskler og annet kroppsvev. For å si det enkelt, for mye av det gode blir en dårlig ting i dette tilfellet.

Hindre overbruk

De fleste massasjestoler har innebygde timere for massasjeprogrammene for å forhindre denne typen overforbruk. Sørg for at stolen du kjøper har en timer eller at du bruker en ekstern timer for å unngå å kjøre massasjen for lenge. Bare å se på klokken er kanskje ikke den beste ideen.

Massasjestoler er designet for å være komfortable i tillegg til å gi helsemessige fordeler, så det ville ikke være uvanlig å sovne i ett med massasjen slått på. En enkel vekkerklokke i nærheten kan være alt du trenger for å minne deg på å slå av massasjen, men en innebygd timer for automatisk å slå av massasjen er det beste alternativet.

Bruk av stolen når den ikke masserer

Dette betyr ikke at du ikke kan sitte i en massasjestol i lengre perioder med massasjen slått av. For 20 eller 30 år siden var massasjestoler koselige nyheter som ofte ikke var riktig utformet for å gi sunn ryggstøtte. Den moderne massasjestolen er imidlertid i nesten alle tilfeller anatomisk riktig for god rygghelse.

De fleste konvensjonelle stoler i verden i dag gir ikke støtte for alle 3 kurvene i ryggen; lumbal for korsryggen, thorax for midtre rygg og cervical for øvre del av ryggen. Massasjestoler gir imidlertid generelt støtte for alle områder av menneskeryggen. Så ikke bare er en massasjestol ypperlig for massasje, men de er vanligvis også de beste stolene i husholdninger, så bruk dem gjerne til å se på TV, lese og nesten alle generelle sitteplasser.

Hvis du har ryggsmerter (som ikke bare er muskuløst betinget)

Hvis du har ryggsmerter eller ryggproblemer, sørg for at du rådfører deg med legen din eller kiropraktoren din før du kjøper og bruker en massasjestol. Det finnes flere forskjellige typer massasje tilgjengelig i massasjestoler; Shiatsu, svensk massasje og variasjoner eller en kombinasjon av de to og de fleste stoler lar deg variere intensiteten på massasjen også. Legen din kan anbefale et bestemt merke eller type massasjestol.

Så for all del, nyt massasjestolen til det fulle og sett deg i den når du vil og så lenge du vil, men ikke bruk massasjeprogrammene i mer enn 15 minutter av gangen.