Svensk massasje stimulerer sentralnervesystemet til å lindre og roe nervene. Ved å gjøre det reduserer det stress og spenninger i både fysisk og psykisk forstand. Dette er grunnen til at svensk massasje ofte anbefales som en viktig del av et stressmestringsprogram for personer som ellers er naturlig disponert for å lide av forhøyet stressnivå.

Kroppens nervesystem er ansvarlig for å sende, motta og bære nerveimpulser rundt i kroppen. Det er hovedkontrollenheten i kroppen din, og disse nerveimpulsene lar organene og musklene dine jobbe effektivt.

Nerveimpulser er elektrokjemiske signaler som bærer informasjon, som går fra hjernen din til nervene rundt kroppen din. Påkjenningene og påkjenningene i hverdagen kan påvirke nervesystemets jevne drift, og dette hvor massasjeterapi kan bidra til å lindre problemene dette forårsaker.

Huden er kroppens største sanseorgan i kroppen, og når den berøres sender tusenvis av bittesmå nervereseptorer meldinger til hjernen. Disse tolkes og returneres til musklene. Når musklene masseres utløses kroppens naturlige smertestillende midler, endorfiner, som sender meldinger om ro og avslapning. Hvis det påføres kraftige massasjestrøk, stimuleres hudens underliggende muskler, noe som letter spenninger og stivhet.

Massasje kan ha en svært kraftig beroligende effekt på nervene og problemer som hodepine kan lindres, mønstre av søvnløshet brytes, spenninger, stress og angst lindres, samt oppmuntre til avslappede muskler.

Effekten av en svensk massasje på nervesystemet avhenger av reaksjonen til de stimulerte nervene. Avhengig av typen massasjestrøk som brukes, kan nervesystemet stimuleres eller beroliges og skape en beroligende og avslappet tilstand av velvære i mottakeren.

Fordelene med massasje på nervesystemet er:

1. Stimulerer blodsirkulasjonen og nervesystemets respons, forbedrer velvære og øker energien din

2. Reduserer stress, spenning og angst som kan resultere i hodepine, ryggsmerter, nakkesmerter, anstrengte øyne, dårlig konsentrasjon, depresjon, irritabilitet, sinne

3. Forbedrer nervefunksjonen

4. Massasjeterapi slapper av sammentrukket muskler som presser på eller klemmer nerver, noe som forårsaker prikking, nummenhet og smerte.

5. Hjelper med å behandle søvnløshet forårsaket av anspente muskler. Massasjeterapi avslapper dem og lar deg få en god natts søvn

6. Hjelper med å balansere nervesystemet

7. Stimulerer frigjøringen av endorfiner som er kroppens naturlige smertestillende midler og reduserer dermed smerte

8. Massasje slapper av og toner musklene på grunn av dens effekt på de nevro-muskulære refleksbanene.

9. Avhengig av typen og lengden på en massasje som gis, vil den gjøre deg avslappet, men likevel stimulert

10. Massasje stimulerer berøring, trykk og reseptorer i huden og underliggende vev.

Hvis noen lider av problemer forårsaket av dysfunksjonen i nervesystemet, er en svensk massasje svaret på problemene deres. Med litt øvelse kan hvem som helst lære noen få slag for å lindre og forbedre en persons helse og velvære.