I mange tilfeller kan kiropraktisk behandling være svært gunstig for de som lider av knesmerter. Ifølge kiropraktorer har pasienter som blir sett på kontoret ofte problemer med ett eller begge knærne. Den underliggende årsaken til denne typen smerte kan ofte kureres ved justeringer eller manipulasjoner gitt av en kiropraktor. Men når årsaken til knesmerter er slitasjegikt, kan den ikke kureres. De tilknyttede symptomene kan elimineres noe. Progresjonen av årsakssykdommen kan også reduseres med behandling. Behandling av knesmerter er mer vellykket hvis du starter med den første debuten. Enkeltpersoner bør se nærmere på kiropraktisk behandling for knesmerter når:

  • Smerter i kneet forstyrrer dagliglivets aktiviteter.
  • Smertestillende og tilstrekkelig hvile har ikke gitt noen positiv bedring.
  • Ble diagnostisert med leddgikt og fortalt at ingenting annet kan gjøres for å hjelpe tilstanden.

Grundig undersøkelse

Andre anatomiske strukturer kan i stor grad påvirke oppfatningen av smerte. Ofte oppleves smerte å være i kneet når den faktisk kommer fra en annen kilde. Av denne grunn vil en kiropraktor undersøke korsryggen, hoftene, bekkenet, anklene og føttene grundig før diagnostisering og behandling. I noen tilfeller kan det hende at ledd i andre lemmer på kroppen ikke fungerer som de skal. Dette kan gi ekstra belastning på kneleddet. Over tid kan det ekstra stresset føre til skader. Av denne grunn kan knesmerter løses ved å behandle andre områder. Dette vil også maksimere sjansene for langsiktig forbedring. En nøyaktig diagnose er nødvendig for at behandlingen skal være gunstig. For å få en diagnose er det viktig at kiropraktoren får detaljert og nøyaktig informasjon fra pasienten som sykehistorie.

Helbredende behandling

Behandling hos kiropraktor er individualisert og modifisert for å passe hver pasients behov og andre forhold. Behandlingen som kan virke for en person er kanskje ikke gunstig for en annen.

Målene for kiropraktisk behandling er i utgangspunktet de samme og er som følger:

  • For å redusere betennelse i leddet og lindre smerte.
  • Gjenskape normal funksjon av leddet.
  • Fremme rehabilitering med treningsregime.
  • Forbedre langsiktig forbedring.

Leddbetennelse

Ledd som er betent er ikke bare hovne og smertefulle, men ofte røde og varme å ta på. Mange faktorer forverrer betennelsen. Enkeltpersoner bør unngå aktiviteter som forårsaker forverring av symptomene. Høyde og OTC anti-inflammatoriske medisiner hjelper ofte med å redusere hevelse.

Antiinflammatoriske medisiner kan også lindre mye av smerten.

Under kiropraktorbehandlingen vil det bli introdusert øvelser. Som med alle treningsprogrammer vil pasienten startes på et laveffektprogram og økes gradvis ettersom det tolereres. Disse vil forbedre styrke og stabilitet.

Riktig levert trening bygger også utholdenhetsnivået i leddet.

Å følge en daglig diett med trening fremmer helingsprosessen og gjør det mulig for pasienten å gå raskere tilbake til dagliglivets aktiviteter. Kurset bør fortsettes selv etter at betennelsen i leddet har avtatt. En kvalifisert kiropraktor kan anbefale det beste behandlingsforløpet for dine knesmerter.