Kraniosakral massasje er en skånsom, praktisk metode for å evaluere og forbedre funksjonen til det kraniosakrale systemet.

Det er en form for helbredende terapi, vi ser på fordelene med kraniosakral massasje og undersøker fordelene med det mer detaljert.

Hva er kraniosakralsystemet?

Kraniosakralsystemet er et fysiologisk system som det kardiovaskulære og respiratoriske systemet og gir det fysiske miljøet der hjernen og ryggmargen utvikler seg og fungerer.

Membranene og cerebrospinalvæsken i det kraniosakrale systemet omgir og beskytter hjernen og ryggmargen.

Kraniosakral massasjeterapi tar for seg bein i hodet, ryggraden, korsbenet og de underliggende strukturene.

Denne typen massasje bruker en veldig lett berøring og bruker spesialdesignede teknikker for å frigjøre restriksjoner og kompresjon i disse områdene.

Kraniosakral massasje – hvordan fungerer det?

Kraniosakral massasje slår inn i kroppens iboende visdom som lar den helbrede seg selv der det er mulig.

Det kraniosakrale systemet har en rytme som kan kjennes i hele kroppen. Kraniosakral massasjeterapeuter bruker en veldig lett, myk berøring for å overvåke denne rytmen og finne kilder til hindringer og stress i kroppen.

Når terapeuten er lokalisert, vil den hjelpe til med den naturlige bevegelsen og frigjøringen av restriksjonen for å hjelpe kroppen til å korrigere seg selv.

Kraniosakral massasjeterapi kan brukes til å behandle barndomstilstander som dårlig søvn, rastløshet, kolikk og ørebetennelser.

Det er en skånsom og ikke-invasiv terapi og kan brukes til å behandle babyer mens de sover.

Kraniosakral massasje – Er det trygt for alle?

Kraniokaskral massasje er trygt hvis den utføres for riktig tilstand.

Som med de fleste massasjebehandlinger er det noen medisinske tilstander som er kontraindisert, og kraniosakral massasje bør ikke anbefales.

Disse inkluderer tilstander der en variasjon og/eller svak økning i intrakranielt trykk vil forårsake ustabilitet.

Akutt aneurisme, hjerneblødning eller andre allerede eksisterende alvorlige blødningsforstyrrelser er eksempler på tilstander som kan påvirkes av små intrakranielle trykkendringer.

Det er tilrådelig å konsultere legen din før du begynner på et behandlingsforløp.

Kraniosakral massasje – Hva er fordelene?

På grunn av sin innflytelse på funksjonen til sentralnervesystemet, er kraniosakral massasje til fordel for kroppen på en rekke måter.

Det brukes i økende grad som et forebyggende helsetiltak for sin evne til å styrke motstanden mot sykdom og lindre et bredt spekter av spesifikke medisinske tilstander, inkludert:

  • Kroniske rygg- og nakkesmerter
  • Hodepine
  • Spenning
  • Migrene
  • Autisme
  • Kronisk tretthet
  • Posttraumatisk stresslidelse
  • Emosjonelle vansker

Kraniosakral massasje har også vist seg effektiv i behandling av stressrelaterte dysfunksjoner og ulike sensoriske lidelser.

Hva skjer i løpet av en økt?

Som med de fleste massasjebehandlinger, foregår kraniosakral massasje vanligvis i rolige, private omgivelser.

Under massasjen vil du forbli fullt påkledd, og det anbefales at du bruker komfortable klær. De fleste velger å ta av seg skoene.

Du vil bli bedt om å lene deg tilbake på en massasjesofa eller behandlingsbord. Utøveren sitter eller står og

vil bevege seg rundt mellom klientens hode, torso og føtter.

Noen terapeuter kan bruke en lett organisk olje for å lette massasjen.

Finn en kvalifisert terapeut

For å få de beste resultatene av en kraniosakral massasje, oppsøk en passende utdannet og kvalifisert terapeut som du føler deg komfortabel med.

Flere og flere massasjeterapeuter og osteopater inkorporerer noen kraniosakral massasjeteknikker i behandlingene sine, og du bør finne kraniosakral massasje tilgjengelig på spa, salonger og helseklubber.