Riktig rengjøring og hygiene er viktig når du bruker Hot Stone Massasje-steiner i massasjepraksisen din.

Det er viktig å vaske steinene grundig etter hver økt, mellom klientene. Alt som kreves er vask i varmt såpevann og en grundig skylling. Hvis du har steiner som er groper eller har en porøs overflatetekstur, kan det være lurt å bruke en liten skrubbebørste for å sikre at all oljen er fjernet fra steinene.

Jo raskere du vasker steinene etter en behandling, jo lettere blir det å fjerne oljen og eventuelle bakterier som kan ha blitt plukket opp fra din klients kropp.

Ingenting er verre som massasjeterapeut enn å møte opp for å gi en varm steinmassasje, og finne at steinene fortsatt er skitne etter siste bruk. Jeg jobbet på et spa som brukte et klorsjokkprodukt i vannet i varmeenheten som en måte å eliminere bakterier på, slik at de bare måtte rense steinene på slutten av dagen, i stedet for etter hver økt.

Jeg anbefaler ikke denne praksisen i det hele tatt. Det er langt bedre å ta seg tid til å rense steinene mellom øktene (det tar ikke så lang tid!), eller ha et andre sett med steiner oppvarmet og klar til bruk hvis kundene dine er booket rygg mot rygg.

Når steinene ikke er i bruk, er det nyttig å lade dem opp i naturen. Jeg fant ut at steinene mine ble trege etter å ha brukt dem i et par måneder, så jeg la dem ute i hagen min over natten som en måte å få dem til å få ny energi. En annen god idé er å sette dem i en bekk, og la naturens rennende vann rense dem.

Andre utøvere anbefaler å lade massasjesteinene dine med krystaller som ametyst når de ikke er i bruk. Bare plasser en krystall på toppen av massasjesteinsettet og la det ta seg av resten.