Edderkoppvandrings- eller edderkoppfingerteknikken er en ofte brukt under en omfattende rygg- og nakkemassasje. Det har en tendens til å gå inn i “rutinen” etter den innledende perioden med effleurage og etter ethvert dypere vevsarbeid langs musklene i ryggraden, nakken og ryggen. Dette betyr at påføring av massasjeoljer allerede er gjort og ingen forberedende påføringer er nødvendig for denne teknikken.

Edderkoppvandringen innebærer å gå begge hendene, i en edderkoppaktig bevegelse, langs det området av kroppen som masseres. Det er kun fingertuppene som brukes til å legge press på området, og det er vanligvis veldig likt å spille piano også. Mottakeren vil ligge på magen, med hodet plassert på hendene for å sikre riktig justering. Leverandøren vil være til venstre eller høyre for mottakeren og vil jobbe på tvers av ryggen, noe som er grunnen til at edderkoppgangen ofte sammenlignes med pianospilling.

Teknikken vil ikke spille en sterk rolle i det totale resultatet, men det er en fantastisk måte å gå mellom intense og milde massasjeteknikker. For eksempel ville det ideelt sett brukes etter effleurage-prosessen som brukte lett trykk nedover begge sider av ryggraden, som begynner ved bunnen av hodeskallen. Når massøren eller massøren har fullført en sti både nedover og tilbake oppover ryggraden ved å bruke tomlene for å lage friksjonsslag, kan de ta i bruk edderkoppgåteknikken for å jobbe seg tilbake ned til korsryggen før de går over til en elteteknikk av de nedre musklene i denne regionen.

Dette indikerer helt klart at det vil kreve bare noen få minutters tid, men dette holder kontakten mellom leverandøren og mottakeren, og stimulerer også kontinuerlig musklene i de mest avgjørende områdene i nakken og ryggen.

Hvis mottakeren på noe tidspunkt ser ut til å spenne seg, er det viktig å spørre om noen spesiell bevegelse har forårsaket dem ubehag eller smerte. Hvis dette er tilfelle, vil det være svært viktig å bruke en betydelig lettere berøring for alle gjenværende teknikker. Edderkoppvandringsteknikken er et utmerket middel for øyeblikk når en pasient må gå over til mindre intens massasje.