En Thai hodemassasje er en massasje av hode, nakke og overkropp. Det vil bidra til å frigjøre alle spenninger og giftstoffer som har samlet seg i muskler, vev, ledd i hodet, skuldrene, nakken og ansiktet.

Terapeuten bruker en rekke forskjellige bevegelser, inkludert dyp elting og kompresjonsteknikker over hodet, nakken og skulderbladene. Det innebærer også massasjearbeid på energilinjene og stimulering av trykkpunktene som er plassert rundt hodet.

Massasjen fullføres med en beroligende skulder-, nakke- og øvre ryggmassasje for å bryte ned gjenværende stress eller spenninger og frigjøre giftstoffer.

Thai hodemassasje er en perfekt stress-busting behandling for alle som lider av spenningshodepine, verkende skuldre, belastning på øynene, stiv nakke, søvnløshet, dårlig konsentrasjon eller søvnvansker. Det er en helt trygg og enkel, men effektiv form for massasjeterapi kjent for sine stressavlastende egenskaper.

Behandlingen kan også gis fullt påkledd og uten behandlingsbord. Den er både allsidig og ikke-invasiv, så perfekt for hele familien, selv gravide mødre og eldre.

Sammen med de tradisjonelle thaimassasjeteknikkene som brukes, låner Thai hodemassasje mange teknikker fra den gamle indiske hodemassasjen. I tillegg til vår fysiske anatomi er det en annen normalt usett “subtil” anatomi, Chakraet.

Energivirvelen eller “Chakra” som den også er kjent som, tilsvarer de forskjellige kjertlene som er relatert til spesifikke deler av den fysiske kroppen og også til områder med åndelig og psykologisk utvikling. Å stimulere disse energisentrene og banene til å yte optimalt gir en svært effektiv måte å forebygge dårlig helse og fremme en større følelse av velvære. Balanseringen av dette “chakraet” er avgjørende for å opprettholde vår helse og vitalitet.

Hva er fordelene med en thailandsk hodemassasje?

 • Motgift mot angst, stress og mental spenning
 • Rydder sinnet og revitaliserer mental kapasitet
 • Generell “balansering”, som gir en følelse av ro og fred
 • Jobber med å balansere chakraene
 • Roliggjør luftveiene
 • Forbedrer blodsirkulasjonen til hode og nakke
 • Forbedrer næring til musklene som bidrar til å fremme hårvekst
 • Forbedrer våkenhetsproduktivitet og konsentrasjon
 • Forbedrer lymfedrenasje fra hode og nakke
 • Forbedrer muskeltonus og hode- og nakkemobilitet
 • Lindrer psykisk og fysisk stress
 • Lindrer anstrengelser for øynene, bihulebetennelse og overbelastning
 • Behandler hodepine, migrene og søvnløshet

Gjøre Thai massasje på deg selv

En annen fordel med Thai hodemassasje er at du kan utføre den på ditt eget hode hvor som helst og når som helst. Du kan prøve det hjemme eller på arbeidsplassen eller studere for raskt å redusere og eliminere enhver spenning, stress eller hodepine du måtte ha, forårsaket av angst eller bekymringer du måtte oppleve.

Du kan prøve dette med bare noen få enkle teknikker som å klemme og løsne trapesmusklene på skuldrene på begge sider av nakken. Påfør håndflatetrykk på nakkemusklene i en forsiktig klembevegelse for å frigjøre muskelspenninger og øke blodsirkulasjonen til hodet. Roter langfingrene i små sirkler langs til toppen av øyenbrynene fra midten av pannen til utsiden av øynene. Gjenta ved sphenoidbenet nær frontozygomatisk sutur. Klem til slutt øret mellom tommelen og pekefingeren og trykk litt. Dra øreflippen sakte ned og slipp for å stimulere alle energipunktene, og ved å bruke et moderat trykk foreta nedadgående strøk langs nakken til basen ved skuldrene. Dette vil stimulere frigjøringen av endorfiner og raskt begynne å lindre eventuelle symptomer på stress eller spenning du måtte ha.