Stress er ikke bare en følelse eller tilstand som kan være irriterende. Det kan også være skadelig for ens helse og velvære. Den gode nyheten er at ulike former for naturlige terapier kan hjelpe deg å frigjøre og unngå de negative effektene av stress.

Dypvevsmassasje er en av de naturlige, praktiske terapiene som kan lindre oppbygging av stress i musklene. Dette kan i sin tur forhindre stress eller i det minste redusere effekten på en persons helse og velvære.

Gjennom dyp vevsmassasje blir fibrene som utgjør musklene dine tatt fra hverandre. Dette er fordi massasjen frigjør spenninger gjennom påføring av trykk og friksjon langs muskelen slik at sammenvoksninger i bindevevet kan brytes ned. Denne prosessen bidrar også til å gjenopprette bevegelsesområdet. Dypvevsmassasje skyller også ut giftstoffer, bryter opp arrvev og hjelper kroppen å slappe av. Som sådan kan denne formen for massasje være både terapeutisk og korrigerende. Ved å konsentrere seg om de dype lagene av muskler, muliggjør dypvevsmassasje frigjøring av kroniske muskelspenninger som kan være årsaken til stress.

Dypvevsmassasje kan også få en person til å føle seg bra fysisk – noe som er svært gunstig for ens helse og velvære, følelsesmessig, mentalt og psykologisk. Når musklene er stresset, kan oksygen og næringsstoffer bygge seg opp, og dermed forårsake en betennelseseffekt og en opphopning av giftstoffer i muskelvevet. Som et resultat vil ikke musklene dine fungere ordentlig under disse omstendighetene, og du vil begynne å føle deg sår og verkende. Spenningen kommer til og med til et punkt hvor den kan påvirke din evne til å takle og øke stressnivået stadig høyere. Denne formen for massasje løsner disse musklene og bidrar til å øke oksygen og blodsirkulasjonen. Når normal funksjon er gjenopprettet, kan giftstoffene skylles ut av kroppen, noe som reduserer betennelser og spenninger.

Til slutt, et annet faktum som er verdt å vite er at når du behandler stress, har denne typen massasje vist seg å være en ekstremt gunstig del av stressmestring. Systematisk, rytmisk gnidning og manipulering av musklene er en av de eldste og mest effektive formene eller metodene for smertelindring. Massasje kan påvirke nervesystemet positivt og roe ned kroppens naturlige kamp- eller fluktresponser siden det kan redusere skadelige stresshormoner. Dypvevsmassasje stimulerer også lymfestrømmen rundt i kroppen som kan påvirke vevsdrenering og immunforsvar.