En klassisk massasjebehandling som inneholder oppvarmede steiner kalles Hot Stone Massage. Ikke bare vanlige steiner brukes i denne massasjen, men steiner som effektivt absorberer og holder på varmen som basaltsteiner (vulkaniske svarte bergarter). Steinene skal også være glatte og har ingen grov kant.

Forberedelsene før du kommer

Før din avtale i dagspaet, blir steinene først renset av terapeuten som deretter varmer dem i vann med en temperatur på 120 til 150 grader.

Slik starter massasjen

Klientens kropp påføres først olje slik at steinen kan gli jevnt på huden. De oppvarmede steinene kan plasseres på bestemte kroppsdeler som ryggraden, håndflaten, magen og mellom tærne for å tillate energiflyt i kroppen. Terapeuten kan også bruke steinen i stedet for hendene for å massere kroppen.

Kalde steiner brukes i stedet for varme steiner når musklene er betent eller skadet.

Former og temperaturer

Steinene som brukes i denne massasjebehandlingen er av forskjellige størrelser og former. I tilfelle du føler at steinene er for varme, så fortell terapeuten din umiddelbart. Siden varmen fra steinene hovedsakelig er ansvarlig for å slappe av og lette ut de anstrengte musklene, trenger ikke terapeuten å bruke for mye press ved å massere.

Generelt er massasje med varme steiner til fordel for kroppen ved å fremme absolutt avslapning av vev og muskler, lette stress i kroppen, frigjøre giftstoffer fra kroppen, lindre smerter og smerter, forbedre sirkulasjonsfunksjonene og roe sinnet. Hot Stone Massasje hjelper også med å behandle leddgikt, angst, søvnløshet og depresjon.

Hva du bør gjøre før du kommer

For å få den mest effektive massasjebehandlingen med varme steiner, sørg for at du ikke tar et tungt måltid før økten. Kom til spaet på et mye tidligere tidspunkt, slik at kroppen din kan slappe av selv før massasjeøkten. Hvis det er nok tid, kan du være i badstuen, boblebadet eller dampbadet på dagspaet.

Massasjebehandlinger utføres oftest naken, men kroppen draperes under hele økten. Hvis du ikke er komfortabel med å ha på deg ingenting, informer terapeuten og velg klær du er komfortabel med, men som ikke hindrer gjennomføringen av massasjen.

La kroppen din slappe av ytterligere ved å puste dype vanlige. Selv når et sensitivt område blir berørt, husk å ikke holde pusten da dette kan stramme opp musklene, noe som er kontraproduktivt i massasjebehandlingen. Skulle du legge merke til noe upassende under massasjen, kan du be terapeuten om å stoppe.

Varmen fra steinene har en beroligende effekt på kroppens nervesystem, så det vil være sannsynlig at du vil føle deg ør eller svimmel etter økten. Hvis dette skjer, gå sakte av bordet og drikk ekstra mye væske, helst vann.

Husk at enhver massasjebehandling inkludert massasje med varme steiner vil ha stor nytte for kroppen etter hvert. Massasje har kumulative helbredende effekter, og jo ofte du får massasjebehandling, jo bedre og raskere vil kroppen din reagere på behandlingen.